Top

Emma | Make-up Artist - Iasi

alegerea corecta a rimelului

Cum alegem si cum folosim corect mascara (rimel) in functie de tipul de gene

alegerea corecta a rimelului

“Ochii sunt oglinda sufletului”

spunea o veche si foarte adevara zicala romaneasca. Si asa este! Atunci cand intram in contact cu o alta persoana primele elemente pe care le observam sunt ochii si buzele deoarece sunt trasaturi in continua miscare si cu acestea exprimam cel mai mult intr-un dialog.

Cand vine vorba de ochi, femeile cauta mereu sa adopte tot felul de artificii in machiaj pentru a ii scoate in evidenta si a face privirea cat mai blanda si seducatoare. Rimelul (sau mascara) joaca un rol foarte important deoarece folosit corect, va contura si accentua linia ochilor si va da profunzime.

Alegerea corecta a rimelului:

Atunci cand achizitionam un mascara trebuie sa avem in vedere efectul pe care ni-l dorim si tipul genelor pe care le avem.

sfaturi despre rimel

Genele scurte si fine vor avea nevoie mereu atat de volum cat si de alungire. Asadar va trebui sa cautam o pensula nu foarte groasa cu care sa aplicam usor produsul fara sa ne murdarim si un rimel destinat efectului de alungire si volum. Daca acesta are si efect de ridicare, cu atat mai bine pentru acest tip de gene.

Gene lungi si rare sau fine ?Acestea au nevoie de o perie mai groasa care sa patrunda usor printre firele de par, sa le curbeze si sa ofere volum. 

Cand avem gene dese si groase trebuie sa fie rimelate cu o pensula cu perisori mai rari care sa permita patrunderea usoara printre firele de par, sa le defineasca si sa le alungeasca, fara sa le incarce

Aplicarea corecta a rimelului:

sfaturi despre rimelPentru a avea gene seducatoare si cu impact maxim asupra privii este important sa aplicam corect rimelul pe toata suprafata lor. Se incepe cu radacina firelor de par, periuta se pozitioneaza la baza genelor si cu o miscare de zig-zag se patrunde printre gene si se trage spre varfuri, imbracand fiecare fir in parte. Este foarte important sa nu se faca abuz, deci evitam aplicarea in mai multe straturi  deoarece excesul de rimel va crea un efect de gene incarcate, cu aspect neplacut, ceea ce este de evitat. Prin aplicarea rimelului ne dorim obtinerea unui look cat mai natural, rolul acestuia fiind doar de accentuare delicata a genelor.

Un rimel nepotrivit poate aduce si neplaceri – de la alegerea nepotrivita a periutei si murdarirea in jurul ochilor pana la zilele cu ploaie, umiditate sau caldura excesiva cand rimelul obisnuit se va intinde in pliurile ochilor.

Producatorii de mascara au gasit solutia pentru astfel de probleme – rimelul rezistent la apa  (MASCARA WATERPROOF).

Cu acest produs machiajul ochilor va rezista pe parcursul zilei fara sa fie afectat de lacrimi, apa sau traspiratie. Mascara rezistent la apa contine polimeri de fixare care ofera aceasta rezistenta necesara in conditii nefavorabile insa recomand folosirea lui rar, atunci cand este cu adevarat nevoie deoarece utilizarea frecventa va conduce la uscarea si fragilitatea genelor.

Recomand asadar pentru folosirea zilnica un rimel de calitate, care sa contina proteine, vitamine, keratina, lanolina, uleiuri sau extracte de plante. Acestea vor sustine sanatatea firelor de par si vor preveni uscarea si deshidratarea lor.

Sper ca v-am fost de folos cu aceste mici sfaturi. Va doresc gene frumoase si seducatoare!

CU DRAG, EMMA

make-up artist

Ce parere ai?

Deschite WhatsApp
1
Ifo & programări